Asbest

Asbest is vroeger veel toegepast in gebouwen, omdat het sterk, slijtvast, isolerend en goedkoop is. Nadat bekend werd dat asbest slecht is voor de gezondheid, is het sinds juli 1993 verboden om asbest of materialen met asbestvezels te gebruiken of te verhandelen. Sindsdien geldt daarnaast dat een asbestinventarisatie verplicht is bij sloop of renovatie van oudere gebouwen. Daarnaast is in het verleden asbesthoudend materiaal aangebracht op of in de bodem voor het ophogen, dempen of verharden van erven. De aanwezigheid van asbesthoudend materiaal in gebouwen of de bodem kan leiden tot stagnatie van plannen en onvoorziene kosten.

 

Mogelijkheden voor asbestonderzoek

Aeres Milieu verzorgt de volgende asbestonderzoeken:

  • onderzoek naar asbest in bodem¬†conform NEN5707;
  • onderzoek naar asbest in puin(granulaat) conform NEN5897;
  • asbestinventarisaties in gebouwen (als intermediair).

 

Vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur een e-mail naar info@aeres-milieu.nl met daarin voor welk type asbestonderzoek en welke locatie de offerte is.
Ook kun je bij Aeres Milieu terecht voor onderzoek op het gebied van archeologie, bodem, water, flora en fauna en meer. Neem voor meer informatie contact op via 0475-32 00 00 of info@aeres-milieu.nl

Kom jij ons team versterken?

Bij Aeres Milieu zijn we altijd op zoek naar specialisten om ons team te versterken. Interesse? Bekijk onze actuele vacatures, of neem contact op voor onze stagemogelijkheden!

Bekijk onze vacatures