Water

Waterbeheer in de bebouwde omgeving is een belangrijk punt in het huidige waterbeleid. Water is niet alleen belangrijk voor een aantrekkelijke woonomgeving, maar ook nuttig, bijvoorbeeld als buffer bij regenval. Toch zorgen verandering in de intensiteit en hoeveelheid van de regen vaak voor problemen.

Onze watergerelateerde projecten variëren van het bepalen van de infiltratiesnelheid van regenwater in de bodem en het opstellen van een waterparagraaf tot het installeren en monitoren van een grondwatermeetnet. Hierbij werken we samen met de gemeente en de betrokken waterbeheerder.

Water in kaart brengen
Voor een gebiedsontwikkeling of nieuwbouwplan doen wij wateronderzoek, wat bestaat uit:

  • Uitvoeren van een infiltratieonderzoek
  • Opstellen van een waterparagraaf
  • Begeleiden van het proces van de watertoets
  • Opstellen van afkoppel- en infiltratieplannen
  • Ontwerpen, aanbrengen en monitoren van grondwatermeetnetten

Vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur een e-mail naar info@aeres-milieu.nl met daarin voor welk type wateronderzoek en welke locatie de offerte is.

Ook kun je bij Aeres Milieu terecht voor onderzoek op het gebied van archeologie, bodem, flora en fauna en meer. Neem voor meer informatie contact op via 0475-32 00 00 of info@aeres-milieu.nl

Kom jij ons team versterken?

Bij Aeres Milieu zijn we altijd op zoek naar specialisten om ons team te versterken. Interesse? Bekijk onze actuele vacatures, of neem contact op voor onze stagemogelijkheden!

Bekijk onze vacatures