Minicongres over archeologische kennisgrens

Nieuws
Di 24 februari, 2023

In het kader van het wegnemen van de kennisgrens tussen Nederland en Duitsland heeft Aeres Milieu op donderdag 23 februari een minicongres georganiseerd met deelnemers uit onder meer Keulen, Zülpich, Roermond en Venlo.

De ochtend werd doorgebracht bij Aeres Milieu waar senior KNA archeoloog Nico een presentatie verzorgde van de in 2017 uitgevoerde archeologische opgraving aan de Varkensmarkt in Roermond. De presentatie werd gevolgd door een bezoek aan de werkruimte van Aeres Milieu waar diverse bijzondere vondsten afkomstig uit deze opgraving te zien waren.

Na een lunch in de Roermondse binnenstad werd een bezoek gebracht aan de voormalige opgravingslocatie aan de Varkensmarkt waar zich nu een H&M winkel bevindt. In de winkel is op enkele plaatsen een glazen vloer geplaatst waardoor men een uniek kijkje in het verleden kan nemen. Ook werd de kelder van het stadhuis, de Neerstraat, het Historiehuis en het Karthuizenklooster bezocht. De deelnemers hebben hier kennisgemaakt met de Archeoroute Roermond waarbij men met behulp van Augemented Reality de geschiedenis en archeologie van Roermond kan beleven. De app ‘Archeoroute Limburg’ is voor iedereen gratis op de telefoon te downloaden.

Het laatste deel van de bijeenkomst betrof een bezoek aan de fraaie Munsterkerk. Hier werd de middag door Erik Caris (coördinator monumentenzorg en archeologie van de gemeente Roermond) afgesloten met een enthousiaste uiteenzetting over de kerk en de (bouw)geschiedenis.

Terug naar overzicht

Kom jij ons team versterken?

Bij Aeres Milieu zijn we altijd op zoek naar specialisten om ons team te versterken. Interesse? Bekijk onze actuele vacatures, of neem contact op voor onze stagemogelijkheden!

Bekijk onze vacatures